Slipsenål - FAQ

Hvorfor bære slipsenål?
Slipsenålen har både et praktisk og dekorativt formål. Den holder slipset på plads, så det ikke blafrer i vinden eller dyppes i suppeskålen, samtidig med at den er en fin detalje. Slipsenålen blev allerede brugt i starten af 1900-tallet for at hjælpe med at holde slipset på plads. Snart blev det også brugt som en måde at udtrykke hvem man var. For eksempel hvilken virksomhed man arbejdede for eller hvilken familie man kom fra. Selv i dag er slipsenålen en god måde at sige noget om hvem man er. En fiskekrog på slipset viser en tydelig fiskeinteresse. En slipsenål, som viser hvem du er, kan således være en god indgangsvinkel til fester eller middage.

PSST! Se vores store sortiment af stilfulde og festlige slipsenåle online.

Hvor bred skal slipsenålen være?
Dette afhænger helt og holdent af bredden på dit slips. Slipsenålen må aldrig være bredere eller lige så bred som slipset. En god målestok er at slipsenålen skal være cirka 70-80% af slipsets bredde. For et slips, som er 8 cm bredt, passer det bedre med en kortere slipsenål på mellem 4-5 cm.

Hvor skal slipsenålen sidde?
Slipsenålen skal altid sidde mellem den tredje og fjerde skjorteknap oppefra. Så sidder den cirka lige under brystet. Den må ikke side for langt nede, da den ellers vil være synlig bag en lukket habitjakke. De må heller ikke sidde for højt, da det ikke vil se godt ud. Slipsenålen skal sidde i den rigtige højde for at det bliver pænt. Husk, at slipsenålen skal sidde fast i skjorten, så den holder slipset på plads.

Passer slipsenålen til alle slags?
Ja, det gør den. Så længe slipsenålen ikke er bredere end slipset, er det lige meget hvilket materiale eller mønster du har på slipset. En slipsenål passer lige så godt til et ensfarvet strikket uldslips som et prikket silkeslips.

Hvilken slipsenål passer til hvilket slips?
Når du har fundet den rette bredde på slipsenålen er det tid til at vælge farve og design. Der findes hovedsageligt to valg, når det kommer til valget af slipsenåle. Enten kører du en stilren slipsenål i guld eller sølv, hvilket passer til de fleste slips. Ellers går du med et festligt design, som siger noget om hvem du er. Måske en slipsenål med en golfkølle eller en med en skiftenøgle. En festlig detalje som kan sætte samtalen i gang til festen.

Hvad er forskellen mellem en slipseklemme og en slipsenål?
Der er ingen dekorativ forskel på disse. Derimod har slipsenålen en fjedermekanisme som slipset sættes fast med. Slipseklemmen savner fjedermekanismen, og i stedet klemmes den fast i slipset, der hvor metallet kan bøjes. Som regel passer slipseklemmer til tyndere slips, hvor det kan være lidt sværere at sætte det fast i tykkere uldslips eller strikkede slips.

Kan man bære en slipsenål til et bryllup?
Så længe du bærer slips går det fint an.

Kan man bære en slipsenål til en begravelse?
Det er ikke et brud på stiletiketten, men der er ingen grund til at bære den. Man bærer først og fremmest slips for at vise respekt for den afdøde, og ikke for at se godt ud.

(0)

Vi benytter cookies. Ved at surfe på vores hjemmeside godkender du vores brug af cookies. Okay, så ved jeg det