Seler - FAQ

Hvorfor bære seler?
Helt fra begyndelsen udfyldte seler kun en praktisk funktion: at holde bukserne op. Men i dag er de ligeså meget et dekorativt tilbehør som en praktisk anordning. I mange tilfælde kan det være mere behageligt at bære sele end et bælte.

Vi arbejder med stor passion i designet af vores seler for at sikre, at de er både stilsikre og funktionelle. Vi har testet kvaliteten nøje og med succes forbedret selerne gennem flere år. Faktum er, at min far som nu til dags er pensioneret og elsker at lave snedkerarbejde har båret vores seler næsten dagligt i flere år, når han har arbejdet i haven eller værkstedet.

PSST! Tjek vores flotte seler med to års garanti her.

Seler i alle farver og mønstre.

Hvornår er det passende at bære seler?
Vi kan starte med at fortælle, at du absolut ikke skal bære seler sammen med et bælte. Det er helt enkelt et brud på god stil, som kan give op til to års fængsel. Ellers bør du i første omgang bære seler i de tilfælde hvor du har habitbukser eller pæne bukser sammen med en skjorte. Chinos kan også bruge seler, hvis de er stilrene i designet. Jeans bør du ikke bære seler til.

Slips og seler: Ja, det passer godt sammen. Sørg blot for, at farverne ikke står i kontrast. Match gerne i samme farvetone.

 Ja, det passer godt sammen. Sørg blot for, at farverne ikke står i kontrast. Match gerne i samme farvetone.

Butterfly og seler: Ja, det passer godt sammen. Sørg blot for, at farverne ikke står i kontrast. Match gerne i samme farvetone.

Ja, det passer godt sammen. Sørg blot for, at farverne ikke står i kontrast. Match gerne i samme farvetone.

Seler til habitjakke eller jakkesæt?
Ja, det passer i princippet godt at bære seler i alle tilfælde, hvor du bærer habitjakke eller jakkesæt. Hvis du ikke tager jakken af, kan selerne ikke ses.

 Ja, det passer i princippet godt at bære seler i alle tilfælde, hvor du bærer habitjakke eller jakkesæt. Hvis du ikke tager jakken af, kan selerne ikke ses.

Seler kun til skjorte?
Det går an, men der er nogle forholdsregler. Hvis du tager jakken af frem mod de små timer, og har selerne under, så er det ikke noget problem. Under middagen anser nogle helst, at du bør lade jakken være på, hvis du bærer seler. Vi mener dog, at du kan bære seler kun til skjorte uden jakke til en middag eller fest af uformel karakter, og kombiner gerne med en butterfly eller slips.

Vi mener dog, at du kan bære seler kun til skjorte uden jakke til en middag eller fest af uformel karakter, og kombiner gerne med en butterfly eller slips.

Hvilken type af seler skal man vælge?
Seler med knapper: Disse har læderstropper, som du fæster på indersiden af buksens knapper. Ulempen med denne variant er, at ikke alle bukser har disse knapper på bukselinningens inderside. Derfor skal man bede en skrædder om at sy disse knapper i, eller hvis du selv har grundlæggende viden inden for dette kan du gøre det selv. Fordelen med denne variant er, at det er flot og altid stilmæssigt korrekt. Selerne sidder desuden som en smæk.

Disse har læderstropper, som du fæster på indersiden af buksens knapper.

Clip on-seler: Disse har metalspænder, som man nemt sætter fast i buskelinningens kant. Fordelen er deres praktiske enkelhed, da de kan sættes fast på alle slags bukser. Der er vel ingen ulempe ved disse sammenlignet med selerne med knapper. Nogle finder det pænere med knapseler, men det er egentlig en smagssag. Men et par flotte clip on-spænder kan være en stilfuld detalje. Tjek vores seler med sorte clips on spænder der knapt kan ses mod de mørke bukser.

Disse har metalspænder, som man nemt sætter fast i buskelinningens kant.

Hvilken farve, bredde og mønster på selerne?
Farve: Du bør eje et par sorte seler. De vil blive brugt til mange forskellige begivenheder, da de passer til mange forskellige farver af skjorter samt alle typer af habitjakker og jakkesæt. I øvrigt så er står det dig frit at farvematche, som du selv ønsker. Et godt råd er at matche i samme farve som jakkesættet, eller at de går i samme farvenuance som slipset eller din butterfly.

Bredde: Standardbredden er mellem 2,5 cm og 3,5 cm. Hvilken du skal vælge er en smagssag. Som regel ser det bedre ud med bredere varianter til større personer, mens mindre personer bør vælge et par smalle seler.

 

Mønster: Vælg efter smag og behag. Ensfarvede seler kan man aldrig gå galt i byen med.

 

Hvilket materiale skal man vælge til selerne?

Polyester: Det mest almindelige materiale er polyester, da det kan gøres elastisk og dermed egner sig godt til seler. Et par elastiske seler er uden tvivl de mest behagelig seler.

 

Uld: Et materiale der passer rigtig godt til efteråret og vinteren takket være sin farvenuance og materialets karakter. Passer rigtig godt hvis du bærer slips eller butterfly i uld. Ingen stræk i dette materiale, så det er mindre behageligt end polyester.

 

Silke: Et materiale, der passer godt året rundt. Har mest glans af alle materialer. Passer især godt, hvis du bruger et slips eller en sløjfe i silke. Dette materiale har ingen stræk, hvilket gør det mindre behageligt end polyester.

(0)

Vi benytter cookies. Ved at surfe på vores hjemmeside godkender du vores brug af cookies. Okay, så ved jeg det