Butterfly - FAQ

Indledning - Den ultimative butterflyguide
En flot butterfly kan virkelig løfte et outfit. Den kan bæres til jakkesæt, habitjakke, kjole og hvidt, smoking eller bare en skjorte. Dens anvendelsesområder strækker sig både fra det formelle med kjole og hvidt eller smoking til mere uformelle begivenheder som en fredagsmiddag med gode venner. I denne guide vil vi lære dig hvor og hvordan du bør anvende butterflyen.

PSST! Klik her for at se en af verdens største udvalg af butterfly online.

Den ultimative butterflyguide.

Hvornår bør man bære butterfly?
Butterflyen passer i princippet til alle begivenheder, hvor det også er passende med et slips.

Hvis du bærer smoking, skal du altid bære en sort butterfly. Bærer du kjole og hvid, skal du have en hvid bomuldsbutterfly. Hvis du skal til bal kan du dog vælge en butterfly og et lommetørklæde, der matcher farven på din partners kjole. Materialet er også valgfrit, selvom silke er at foretrække. Ved enhver begivenhed hvor du bærer jakkesæt eller habitjakke er det passende at bære butterfly, det er op til dig hvor fint påklædt du vil være.

Til et jakkesæt anses en butterfly som mere uformel end slipset. En butterfly til skjorte uden habitjakke er en uformel fritidspåklædning, der passer til de fleste begivenheder, hvor du bare vil være lidt ekstra stilfuldt klædt på.

Butterfly til bryllup?
Til bryllupper kan du bære butterfly som brudgom. Bær det gerne med en vest, så du udmærker dig som brudgom. Det er også populært at forloveren og andre tæt på gommen bærer en butterfly, der matcher gommen. Det er også populært at vælge en farve, der matcher brudepigernes kjoler.

Skal du være gæst til et bryllup kan det også være passende at bære butterfly. Det er aldrig en dårlig idé at tjekke med brudeparret først, hvis du føler dig usikker. Hvis brudgommen vil bære butterfly, kan det være bedre for dig at bære et slips. Hvis brudgommen bærer slips eller kravat, kan det også gå an at bære butterfly som bryllupsgæst. Tjek vores særligt udvalgte bryllupsbutterfly.

Til bryllupper kan du bære butterfly som brudgom.

Hvilken skjorte passer til en butterfly?
Vil du være lidt ekstra stilfuld på jobbet, til middagen eller festen. Brug da gerne en butterfly med kun en skjorte. Det er en nem måde at pifte dit outfit op på uden at det bliver for formelt.

Butterfly passer til de fleste typer af skjorter og skjortekraver. Uanset hvilken skjorte du allerede har derhjemme i din garderobe, så vil en butterfly formodentlig se godt ud til. Skjorten kan være stoppet i bukserne, men kan også hænge udenfor bukserne. Skjorten udenpå bukserne er den afslappede måde at bære butterfly på. Bærer du habitjakke eller jakkesæt skal skjorten være stoppet ned i bukselinningen, hvis du bærer butterfly.

Almindelig krave, cutaway, button down, eller club-krave spiller heller ingen rolle, butterfly passer til alle skjortekraver.

Butterfly til sommerfesterne?
Ja! Sommerfesterne er en udmærket begivenheden til at vælge et afslappet men stadig stilfuldt look med skjorte og butterfly. Hvis det er varmt kan det være rart ikke at bære en habitjakke. Vil man dog stadig være stilfuldt klædt, så er en flot butterfly til skjorten et godt valg. Et godt råd er at bære en bomulds- eller hørbutterfly for en mere sommerlig følelse. Du kan have skjorten hængende udenfor bukserne, da den ikke behøver være stoppet ned.

Butterfly til begravelser?
Nej, til en begravelse skal man altid bære slips.

Hvilken butterflymodel?
Færdigbundet vs. ubundet? Dette er først og fremmest en smagssag. Synes du det er besværligt at binde en butterfly og vil ikke bruge tiden det kræver at lære det, så anskaf dig en færdigbundet. Det er mere almindeligt at anvende færdigbundne butterfly i dag end ubundne. 8 ud af 10 butterfly, vi sælger, er færdigbundet. Det der adskiller en færdigbunden og ubunden butterfly er, at den sidstnævnte aldrig bliver helt symmetrisk efter den er blevet bundet. Denne asymmetri viser, at den er selvbundet og giver en vis charme og ser mere stilfuldt ud. Så hvis du allerede binder din egen butterfly, så kan du udelukkende købe ubundne butterfly.

Dette er først og fremmest en smagssag.

Smal butterfly: Passer til alle begivenheder, hvor du har tænkt dig at bære en butterfly. Det er en smagssag, om du foretrækker en smal eller almindelig butterfly. Se vores smalle butterfly.

Passer til alle begivenheder, hvor du har tænkt dig at bære en butterfly.

Butterfly med spidse ender: Passer til alle begivenheder, hvor du har tænkt dig at bære en butterfly. Det er en smagssag, om du foretrækker en almindelig butterfly eller en med spidse ender (også kaldet diamond tip). Du vil med garanti få flere positive kommentarer med denne variant, da den stikker mere ud på en flot måde. Se vores spidse butterfly.

Passer til alle begivenheder, hvor du har tænkt dig at bære en butterfly.

Strikket butterfly: Rigtig flot og noget man ser alt for sjældent. Hvis du får lyst til denne model, så betvivl det ikke. Den passer lige godt til alle begivenheder som en almindelig butterfly, blot at den er noget mere cool. Se vores strikkede butterfly.

Rigtig flot og noget man ser alt for sjældent.

Hvordan binder man en butterfly? 
Der er heldigvis kun en måde at binde en butterfly på. Se vores guide med video og billeder her

Hvilken farve og mønster skal din butterfly have?
En ting du bør huske på er, at din butterfly ikke bør have sammen farve som skjorten. Så vil den ganske enkelt ikke kunne ses. Foruden sort silkebutterfly til smoking og hvid bomuldsbutterfly til kjole og hvidt, så findes der ikke nogle regler for farve eller mønster til din butterfly. Kun fantasien sætter grænser. Jo stærkere en farve og mønster på butterflyen, jo mere vovet er det. Vil du spille et sikkert kort, kan du vælge en mere diskret farve og mønster på butterflyen. Det er altid flot med en butterfly, der har samme nuance som habitjakken eller jakkesættet, men du kan også anvende butterflyen som en farverig kontrast til dit outfit.  

Hvilket stof skal butterflyen være lavet af?
Til en smoking bør den være af silke, til kjole og hvidt i bomuld. Skal du til bal og matche din balpartners kjole, så er silke at foretrække, da materialet giver en flot glans, som passer til en skinnende kjole. Udover dette findes der ikke nogle regler. Om sommeren passer bomuld og hør godt. Om efteråret og vinteren passer uld godt. Silke og polyester passer godt hele året rundt.

(0)

Vi benytter cookies. Ved at surfe på vores hjemmeside godkender du vores brug af cookies. Okay, så ved jeg det