Hvordan binder man et slips?

Slipsets længde
Slipset skal bindes så det stopper ved eller lige over bæltespændet. Hvis længden ikke bliver korrekt er man simpelthen nødt til at starte forfra. Prøve dig frem og have tålmodighed, til sidst lykkes man med den perfekte knude.

Et par enkle tip, inden du begynder at binde

  • Start med at altid stå foran spejlet og bind dit slips. 
  • Hæng slipset rundt om halsen, og lad den brede del være omkring dobbelt så lang som den smalle for at få en god længde. Begynd at binde, og hvis længden ikke bliver korrekt, skal du tage knuden op og starte igen fra starten. 
  • En hyppig fejl er at man ikke spænder knuden tilstrækkeligt således at slipset bliver alt for kort. 
  • Hvis knuden ikke bliver god nok kan man gøre en del justeringer uden at man behøver at binde den op. Løsne bare lidt på knuden og ret ud eventuelle rynker og træk den sammen igen. Typiske knudefejl er at man enten trækker knuden for hårdt sammen eller for løst. 
  • Man bør altid binde slipset op efter at have brugt det. Ved at gøre dette forlænges slipsets levetid og man bør også bruge en slipseknage for at opnå det bedste resultat.

Har du brug for et nyt slips? Tjek derefter et af verdens største udvalg online.

Four-in-hand slipseknude
Four in hand er uden tvivl verdens mest populære slipseknude. Denne slipseknude passer bedst til brede slips da du ikke behøver sno slipset flere omgange.

4 -n-hand slipsknude

Windsor slipseknude 
Den her slipseknude har en form som en trekant. Windsorknuden passer bedst til smalle slips fordi knuden altid får meget volumen. Derfor passer den også til en skjorte med stor cutaway-krave. Denne slipseknude hedder også fransk knude og dobbel knude.

Halv windsor slipseknude
Halv Windsor er en blandning af Windsor og four in hand. Den er symmetrisk, men ikke lige så stor som en Windsor slipseknude. Den fungerer til de fleste kraver og passer fint både til smalle og brede slips.

Oriental slipseknude
Den enkleste knude, der giver en lidt mindre knude sammenlignet med andre knytknuder. Meget velegnet til smallere bånd og skjorter med mindre kraver, der har en lidt kortere afstand mellem skjortekravene.

(0)

Vi benytter cookies. Ved at surfe på vores hjemmeside godkender du vores brug af cookies. Okay, så ved jeg det